tiistai 26. elokuuta 2008

puutarhan syyselämää

Tänään kävin Hongkongissa ostamassa kukkasipuleita. En ole moneen vuoteen ostanut juurikaan mitään, koska syksyisin rahat ovat olleet vähissä. Nyt laitoin menemään noin 30€:a ja sain aika läjän sipuleita. Niistä onkin sitten iloa moneksi vuodeksi. Keväällä on jännittävä odottaa, mitä nousee mistäkin ja kuinka hyvin muistaa, mitä on laittanut eri paikkohin. Muutenkin kevään ensimmäisistä kukista iloitsee eri tavalla kuin kesän kukista, jotka nekin toki ovat ilonaiheita.

Tässä muutamia kuvia eilisistä pihatöistä.

Tähän kaivoin kolmion mallisen kukkapenkin,johon siirsin toisaalla kasvaneen ketoneilikan, joka saa nyt levitä rauhassa.


Tämän kohdan valjastamista kukkapenkiksi olen suunnitellut jo pari vuotta.


Aikamoinen kaivuu-urakka siinä oli. Tässä kasvoi meidän paras nurmikko. Siitä olisi joku saanut mainiota nurmikon pohjaa.


Tästä penkistä otin ketoneilikat. Siirsin siihen yhden ritarinkannuksen (vasemmalle), etualalle jalopähkämöitä, oikealla on akileijoja, iiristen eteen laitoin sormustinkukan taimia, joita mulla on todella paljon. Kukka siemensi viime syksyllä runsaasti.Kuvat taitavat olla hiukan pieniä, mikä johtuu siitä etten ihan osannut käyttää kuvansiirto-ohjelmaa. Seuraavalla kerralla olen fiksumpi.

Puutarhurin elämä on mielenkiintoista ja mukavaa.


5 kommenttia:

Vicki Li kirjoitti...

Heippa Niina! Kiitos kyläilystä. Ai sie ootkin puutarhaihmisiä. Mulla on kotona vain yksi kukka (soilikki),jonka siippa sai synttärilahjaksi tädiltään ja loput 2 ovat silkkikukkia. Että tämmönen hortonomi täällä luuraa.

Anonyymi kirjoitti...

hizi, näyttääpä hienolta! minäkin sanon itseäni puutarhaihmiseksi, vaikken oikein mitään osaakaan :D tarkoituksena olisi ostaa sipuleita, en viime syksynä saanut aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Wau..Oletpas ollut ahkera ja tarkkaa jälkeä olet tehnyt. Minulla on rehottavia kukkapenkkejä piha täynnä, mutta pihakin on niin suuri että ruohonleikkuussa menee 4h. No, olet sitten pitänyt puutarhasi kunnossa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ja tuo ylläoleva anonyymi olen minä, SaraJuulia..

Niina kirjoitti...

Tykkään nyppiä rikkaruohoja... Kai mussa asuu joku kauneuden kaipuu, kun noita penkkejä pitää jatkuvasti laajentaa. Se hyvä puoli siinä on, että nurmikko vähenee. Eipä tuon leikkaamiseen ole ennenkään mennyt kuin vartti.