keskiviikko 27. elokuuta 2008

omenasosetta

Eilen päivitin "blogitietoutttani" eli luin kaikki seuraamani blogeja läpi. (Niitä on huomattavsti enemmän kuin tuossa vieressä on mainittu. Jostain syystä bloggeri ei huolinut kuin bloggerin tekstit. Tottakai!) On se vaan kumma, kuinka vieraista ihmisistä tulee tärkeitä ja heidän elämäänsä on mukava seurata. Välillä löytyy uusia blogeja, jotka liitän listaani.

Isäni kävi tänään kylässä. Samalla hän toi kaksi muovikassillista valkeita kuulaita, joista keitin illalla 10 litran kattilallisen omenasosetta. Mielestäni valkeista kuulaista tulee maailman paras omenasose. Palastelen omenat kattilaan ja keitän ne pehmeiksi, en edes kuori niitä. Lopuksi survon ne sauvasekoittimella tasaiseksi ja pakastan. Valkeat kuulaat eivät edes kaipaa sokeria seurakseen. Sose on kauniin vaaleaa.

Isä toi myös kolme pionin tainta, jotka hän oli hakenut naapuriltaan, jolla on varmaan noin 20 metrin pionipenkki. Uusi kukkapenkkini sai täydennystä. Nyt on vielä mietittävä, miten sijoittelen pari muuta kukkapuskaa uuten penkkiin. Sitten pääsenkin istuttamaan kukkasipuleita.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pioneja -ihania!!!