keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

ahkerana

Sunnuntai-illalla istuskelin pihalla ja sain toimeliaisuuspuuskan. Mun pienellä rivaripihalla on huvimaja. En ole huvimajaihmisiä (kuten en mökki-ihminenkään), joten maja on tähän saakka toiminut lähinnä rojun säilytyspaikkana. Olen säilyttänyt vuosia kahta vanhaa ikkunaa, jotka on ollut tarkoitus laittaa sisälle seinälle. Sunnuntaina keksin poistaa kitit ja lasit. Ikkunoista tuleekin peilit! Samaan syssyyn suunnittelin huvimajan maalaamista, ulkomaalit kun ovat aika karmeassa kunnossa, levääkin kasvaa jossain kohden.

Maanantaiaamuna soitin lasiliikkeeseen ja tilasin 7 pientä peiliä (yhden ylimääräisen rikkoutumisen varalle). Sitten huristin maalikauppaan, jossa köyhdyin 94 €:a. Rautakaupastakin jouduin hakemaan pari pientä osaa. Ekana kittasin peilit kiinni kehyksiin. Huvimajan ikkunoissa on pienet ristikot, jotka porakoneen omistava ystäväni oli aiemmin ruuvannut irti. Ne piti pestä levänpoistoaineella. Maalasin ne kertaalleen.

Tiistaina pesin koko majan ulkopuolelta levänpoistoaineella. Tosin ensin piti suorittaa pientä puutarhafiksausta ja leikellä mäntyä ja pensasaitaa, jotta pääsin kulkemaan majan ympäri. Tiistain ja tän päivän olen maalannut. Nyt on huvimaja ehdassa kunnossa. (Kuvan laitan kunhan ristikot ovat jälleen paikallaan.) Olen erittäin tyytyväinen itseeni, koska olen saanut tehtyä työn jota olen muutaman vuoden lykännyt. Menee taas 10 vuotta ennen kuin huvimajalle tarvitsee tehdä mitään. Samalla olen saanut maalattua pari vuotta odotelleet paneelit, jotka tulevat takapihan oveen. Isäni tulee perjantaina asentamaan ne paikoilleen, samoin ristikot. Aion vielä hakea läheiseltä sahalta painekyllästettyä lautaa, joista hän saa tehdä uudet takapihan portaat. Kunhan saan maalattua ikkunapellit, kaikki ulkona on sen jälkeen kunnossa. Ei ole enää pitäis-hommia. Kahvia juodessani tosin keksin, että muutama kukka pitäis siirtää...

Huomenna maalaan peili-ikkunat takaa, koska kehyksissä on ruma vihreä maali. Jossain välissä pitäisi toimeentua mattopyykille. Viime vuonna en toimeentunut ollenkaan ja ratkaisin likaisen käytävämaton ongelman ostamalla uuden. En ole ollut näin innostunut ja energinen vuosiin. Luulen että saamattomuuteni syy on ollut väärä lääkitys.

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

odottaa kiinnostuneena kuvia.

Millan kirjoitti...

Onpa rohkaisevaa, ilahduttavaa, hienoa ja riemastuttavaa kuulla, että tuommoista toimeentumistakin voi tapahtua.Jään toiveikkaana odottelemaan, josko samanlainen ihme tapahtuisi myös omalla kohdallani :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa lukea tuollaisesta tarmon puuskasta !
Niinpä, kun saisi itsekin hieman tuota virtaa....

Niina kirjoitti...

Tämä puuska onkin ihan uutta mulle. Tällaista työntekoa ei ole ollut vuosiin.