sunnuntai 23. elokuuta 2009

tasankosafari

Olin eilen Satakunnan taidetoiminkunnan ja Kulttuuriyhdistys Rapajöötin järjestämällä tasankosafarilla. Kiersimme bussilla lähikuntia tutustuen muutamiin kulttuurin tekijöihin. Ensiksi tapasimme rumpuyhtye Zamburun Ulvilassa.
Pomarkussa olimme performanssitaiteilija Kalevi Rainion kodissa vanhassa kansakoulussa. Hän kirjoittaa runoja ja valokuvaa. Taitelija muodostaa yhden hengen bändin nimeltä Keuhkot. Esitykseen kuului musiikkia yhdistettynä videoesitykseen. Rainion tekemisen vimma ja tuotteliaisuus sykähdytti.
Pomarkusta siirryttiin Euran Kauttualle, jossa kuultiin Teemu Elo & puhuvat eläimet -bändiä.
Köyliön Tuiskulassa odotti varsinainen yllätys, nimittäin Antti Tuomennon Pelimannimäki. Hän on rakentanut 19 vuotta mäkeään romusta ja luonnonmateriaaleista.
Vuohet esittivät taitojaan.


Ensimmäisenä katse kiinnittyi tähän.Kuuraketti, jossa on monenlaisia toimintoja mm. parranajokone.


Mäellä on katu, jonka talot hän on rakentanut erilaisista materiaaleista, mm. halkaistuista salaaojaputkista olevat talojen katot. Hääkirkon katto on kuparia, joka on leikelty mm. vesisäiliöistä peltisaksilla ja hakattu vasaralla muhkuraisiksi.

Paanujen näköiset ovat tiilestä, jotka on halkaistu kolmeen osaan ja sen jälkeen muotoiltu kirveellä sopivan näköiseksi.


Pyörätuolista on tehty toimiva trukki.Antti Tuomento on jo nuorena tullut kuuluisaksi nuorallakävelijäksi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, mikä reissu.
Varmaan todella antoisa.
-SatuSanna

Arjaanneli kirjoitti...

Aivan herrrkullinen paikka!
Ihanaa, että joku on noin "hullulla" tavalla luova.

Tiina kirjoitti...

Uskomaton paikka!