sunnuntai 11. lokakuuta 2009

mietteliäs romun omistaja

Käsi on hieman paremmassa kunnossa, niska puolestaan ei. Tämä kirjoittelu ja blogien lukeminen ei edelleenkään tee hyvää, mutta... Huomenna menen jälleen hierottavaksi. Eipä taida mennä tämä vaiva ohi viidellä kerralla.

Kävin katsastuttamassa auton. Alustassa on ruostetta ja päästöarvot ovat päin seiniä. Mun järkeni mukaan, kun 20 v. vanhan auton alusta on ruosteessa niin, ettei auto mene katsastuksesta läpi, korjaaminen on kyseenalaista, varsinkin jos kukkaron pohja pilkottaa jo entuudestaan. Niinpä olen päätynyt luopumaan autosta. En ole pätkääkään innostunut soittelemaan autohajottamoihin ja kyselemään, mitä mulle autosta tarjotaan. Ystäväni kehotti laittamaan sen huuto.nettiin myyntiin, jos joku käsistään kätevä ostaisi sen. Rasittavaa. Miksei joku vaan vois tulla, maksaa mulle tonnin ja viedä auton pois.

Samantien tuli mietintään asuminen. Meiltä on keskustaan 5 km matkaa, joka toki taittuu näppärästi pyörällä - kauniilla ja lämpimällä säällä. Bussi ei kulje kuin päivisin ja arkisin. Vuosien autoilun ja sen mukanaan tuoman helppouden vuoksi tuntuu vaivalloiselta pyöräillä säällä kuin säällä. Alan kallistua helpomman ratkaisun suuntaan - keskustassa asumisen kannalle.

4 kommenttia:

Pilviharso kirjoitti...

Minäkin luopuisi autosta, jos se olisi mitenkään mahdollista. Nyt ei ole.

Jos kiinnostaa, haaste odottaa blogissani.

Krisse kirjoitti...

Pikaista paranemista..huilauta olkapäätäsi.
Voi kun joskus malttaisi ajatella edes...autosta luopumisesta...

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, kun et ollut tämän pitemmällä tauolla.
Iso takaisku tuo auto. Helpottaa elämää kummasti, vaikkei sitä edes joka päivä käyttäisi.
Tosin joskus olen itse laskenut, kuinka monta taksimatkaa saisi pelkkien liikennevakuutuksien hinnalla, ja vielä enemmän jos laskee bensat, huollot.
Liisa

Niina kirjoitti...

Pilviharso. Kiitos. Jahka kerkeän paneudun asiaan.

Liisa. Laskin että mulla menee noin 3000 €:a autoon bensoineen vuosittain. Kyllä sillä ajelee taksillakin jo mukavasti.