keskiviikko 21. lokakuuta 2009

piiri pieni pyörii

Seuraava tapahtui lauantaina ja sen jälkeen.

A soitti Tuutikille ja kertoi itsemurha-aikeistaan. Tuutikin kanssa riensimme A:n luokse, veimme hänet terveyskeskuksen päivystykseen ja odotimme hänen kanssaan kolme tuntia, että hän sai lähetteen ja taksilapun psykiatriseen hoitoon. Kun tulin uupuneena kotiin, kello oli kymmenen illalla ja olin ollut reisussa neljä tuntia.

Seuraavana päivänä A soitti minulle kotoaan. Lääkäri oli päästänyt hänet käymään Katri-Helenan konsertissa ja sen jälkeen syömässä. Ehtona oli ettei hän tee itselleen mitään ja palaa konsertin jälkeen takaisin sairaalaan, jonne A myös meni.

A ja B olivat vuosia läheisiä ystäviä. Viimeisen vuoden aikana B on lopettanut yhteydenpidon A:n kanssa. Eilen henkilö C soitti B:lle syyttäen tätä A:n hylkäämisestä. B on hänen mukaansa aiheuttanut A:lle masennuksen ja itsemurha-aikeet.

Minua mietityttää useampi asia.
1. Kun olen itse ollut siinä kunnossa, että olen tarvinnut osastohoitoa, en ole jaksanut ajatellakaan osastolta poistumista. Olen aluksi viihtynyt pääasiassa sängyssä.
2. B ei tosiaankaan ole syyllinen mihinkään.
3. A on ilmeisen kyvytön pohtimaan, miksi B vetäytyi ystävyydestä.
4. Ketään ei voi pakottaa olemaan toisen ystävä tai kaveri.

2 kommenttia:

Pirstale kirjoitti...

Itse elin noin vuosi sitten sellaisen tilanteen, että toimitin erään henkilön ambulanssikyydillä sairaalaan hänen otettuaan kuolettavan määrän lääkkeitä ja soitettuaan sen jälkeen minulle. Tämä tapahtui perjantai-iltana ja maanantaina hänet päästettiin jo pois, koska oli sanonut, että jos on poissa töistä saa potkut, mikä vain pahentaisi hänen tilannettaan. Aika kätevä viikonloppuitsemurhakriisi - ei onneksi työt häiriintyneet yhtään!

Asioista paremmin selvillä olevat henkilöt kertoivat, että itsemurhayritystä ei otettu tosissaan, koska ko. henkilö soitti minulle lääkkeet otettuaan.

Ja sen verran vielä haluaisin kirjoitustasi kommentoida, että joskus sitä vaan väsyy olemaan ystävänä ja tukena, eikä asialle voi mitään, vaikka haluaisikin : (

Niina kirjoitti...

Mulla on nyt menossa niin paljon kaikenlaista noiden asuntoasioiden kanssa, etten jaksa pahemmin ylimääräistä.