perjantai 23. lokakuuta 2009

metsä

Vaikka en pidä tästä vuodenajasta, koska se viittaa tulevaan pimeyteen, jokin siinä kuitenkin viehättää. Harmaa ja keltainen ovat hyvä väriyhdistelmä. On kiva kulkea lehtien seassa, kun ne ovat keltaisia vielä maassakin.

Tein tänään pitkän lenkin pitkin metsätietä tässä lähistöllä. Kylmä ilma tuntui raikkaalta keuhkoissa, teki hyvää vetää sitä sisäänsä. Metsän hiljaisuus ruokkii mieltä.

En ole aikoihin kulkenut tuota lenkkiä. Tällä välin metsää oli parturoitu sieltä täältä. Tehometsätalous jättää hirveitä jälkiä luontoon. Oikein kiukutti. Hakatuilla raiskiolla oli suuria renkaanpainumia metsäkoneiden jäljiltä. Oksat ja pikkupuut lojuivat siellä täällä pitkin pohjia myöten myllerrettyä metsää. Kaikki oli matalana, ilmeisesti saa jäädäkin sellaiseksi. Mitä tuollainen rahankyniminen vaikuttaa metsän ekosysteemiin?

Ei kuulunut tuulen suhinaa puissa. Linnut ovat ilmeisesti jo lähteneet. Ei voi oikeastaan enää puhua maisemasta.

Suomessa metsäteollisuus on tabu asia. Varsinkaan maallikolla ei saa olla siitä mitään mielipidettä. Metsäliitto kannustaa tällaiseen tehometsänhoitoon. Metsänomistajalle on tärkeää saada hyvä tuotto, samoin metsäteollisuudelle. Mitä tehokkaampaa, sen taloudellisempaa ja sen parempi Suomen vaikeuksissa olevalle metsäteollisuudelle. Samaa "metsänhoitoideologiaa" viedään Indonesiaan ja Etelä-Amerikkaan ja jälki on samanlaista.

Unohdetaan luonto! Eläköön raha!

Ei kommentteja: