perjantai 29. tammikuuta 2010

pähkäilyä

Kotini on jälleen myynnissä. Olin ajatellut tehdä kylpyhuoneremontin ensin ja pistää tämän sitten myyntiin. Sitten ajattelin, että jos tämä ei mene kaupaksi huhtikuuhun mennessä, teen remontin. Lopulta olen päätynyt siihen, etten tee mitään remonttia. Liikaa vaivaa.

Tällainen välivaihe on ikävä, kun ei voi tehdä muuta kuin seurata myynnissä olevia asuntoja. Jo sen päättäminen, minne haluan muuttaa, on vaikeaa. Turku olisi hyvä vaihtoehto, koska Saara asuu jo siellä ja Sallikin suunnittelee menevänsä sinne opiskelemaan, lisäksi siellä asuu muitakin sukulaisia. Turussa olisi monenlaista tekemistä ja harrastamista. Mutta. Näen itseni haahuilemassa kerrostalokaksiossa jossain Turun lähiössä - ilman omaa pihaa.

Haluaisin ehkä kuitenkin muuttaa omakotitaloon, jossa on suuri piha. Toivoisin että voisin viedä tästä pihasta mukanani muutamia kukkia ja lopulta tehdä itselleni ihanan puutarhan. Haluaisin oppia viljelemään hyötykasveja. Mummonmökkielämä on asia, josta olen haaveillut viimeiset 10 vuotta.

Teenkö järkevän ratkaisun vai teenkö sen mukaan, mistä olen haaveillut? Niin, ensiksi pitäisi tulla asunnonostaja.

Kaikille kukista ja puutarhasta kiinnostuneille vinkiksi http://www.huiskula.fi.

6 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Harmi, että meidän pian myyntiin tuleva mökkimme on väärässsä paikassa. Se ei maksaisi paljonja taitaisi olla juuri semmoinen, mitä kaipaat ;-)

Mutta niinhän se on, että asunnot ovat kovin kalliita lähellä palveluja ja isoja keskuksia. Maalta ei puolestaan löydy töitä, eikä harrastusmahdollisuuksia..Pidän peukkuja, että teet hyvät kaupat.

Niina kirjoitti...

Kauhajoki on mulle ihan väärä suunta. :)

Maelka kirjoitti...

Suosittelen vaihtoehtoa mummonmökki ;-D.

Niina kirjoitti...

Mummonmökki on haaveissa.

Mk kirjoitti...

Oma piha on kyllä aika ihana.
Aikaisemmin asuin rivitalossa jossa sai kyllä myös laitettua pihan tosi mukavaksi.

Toivottavasti löydät juuri sen oikean paikan!

Anonyymi kirjoitti...

Olen asunut omakotitalossa, rivi- ja kerrostalossa.

Mielestäni inhottavinta oli juuri rivitalossa eläminen.Meillä asui yksi anna-liisa samassa talossa ja hän tykkäsi järjestellä kaikkien asioita. Meidänkin päiväpostin esimerkiksi halusi kantaa tienvarsilaatikosta( 50 metriä) talon/ovenposkessa olevaan postilaatikkoon. Miksikö ?? No, koska oli aina tehnyt tuon "ystävällisyyttään", ettei asukkaiden postit joudu "harhateille".Ei ollut meillä kanttia kieltää (nynnyjä oltiin).
Pyykinpesua ja kaikkea veden kulutusta halusi kyttäillä ja juorusi päivät pitkät pihalla.
Valitettavasti noita juorukavereita oli pihapiiri täynnä, ällötti.Sitä ei onneksi kestänyt kuin kaksi vuotta.
Tuo paritalo asuminen minun kohdallani saattaisi olla vielä pahempaa mitä noita ystäviä olen kuunnellut. Kaikkea pitäisi tehdä yhdessä jne. En välittäis.
Korpeen joutaisin minä yksin asumaan, niin olisi kaikille parasta.

Onnea sinulle tuleviin asuntokauppoihin !
terveisin Pirjo