torstai 21. toukokuuta 2009

omenapuu

Ostin eilen omenapuun. Kuinka voikaan ihminen olla pienestä asiasta onnellinen. Ystäväni kommentoi, että nyt olen kunnon luterilainen. Siksi sen ostinkin. ; ) Omenapuun tieltä raivasin kuivuneen tuivion ja pikkutalviota. Poikkesin myös toisella puutarhalla, josta tarttui kummasti mukaan 8 erilaista kasvia, jotka istutin puun ympärille. Seuraava hankinta on puutarhakirja, jotta tiedän mitä pihassani kasvaa. Kukkien nimet ovat puutarhalla kylteissä ja unohdan ne heti, kun katson muualle. Nurkassa oleva kuusi saa myös kyytiä ja tilalle ostan mintun. Pienellä rivitalopihallani on nyt kaksi luumupuuta, vadelmia, pensasmustikoita ja omenapuu sekä lisäksi lukuisa määrä kukkia.
3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vainko yksi omenapuu? Pölyttääkö se itsensä ja tekee omenoita vai onko naapurissa muita omenapuita? Minun mielestä omenien saanti riippuu ristipölytyksestä. Myyrien ja jänisten varalta muista suojata runko tarpeeksi korkealle talveksi.

Niina kirjoitti...

Vain yksi. On niin pieni piha. Naapurissa on omenapuita, joten pölytys onnistuu. Jänikset eivät pääse pihaan, kun koiran tähden on verkko, mutta ne myyrät! Eka kerran 10 vuoteen meillä oli myyrät vierailleet viime talvena. Jotain pitää keksiä niiden varalle.

Millan kirjoitti...

Myyrät ovat tuhonneet meillä kymmeniä hedelmäpuita, mutta nimenomaan vesimyyrät, jotka käyvät salaa maan alla mutustelemassa juuret. Maan päällisten myyrien kanssa pärjää runkosuojilla. Myös valkosipulin tai narissien istuttaminen juurialueille tuntuu meillä karkottavan metsämyyrät.
Tehokasta oli myös rungon ympäröiminen tuomenoksilla. Se tehosi erityisesti jäniksiin, joista oli yhteen aikaan iso riesa

Mitä lajiketta sinun luumusi ja se uusi omppu on? Tuo pihasi on kyllä upea! Joka neliösentti hyvin suunniteltu ja ojennuksessa :-)