lauantai 23. toukokuuta 2009

hyvä päivä

Luin Mankellin uusimman, Italialaiset kengät. Yksinäinen kirurgi Fredrik Welin elää kissan ja koiran kanssa ulkosaaristossa. Hänen elämäänsä ilmestyy yhtäkkiä nainen menneisyydestä ja miehen koko elämä muuttuu. Pidin kirjan lämpimästä ihmiskuvauksesta sekä kirjan maisemasta. Tästä kirjasta jäi hyvä mieli.Kirjat ovat kuuluneet elämääni siitä saakka, kun opin koulussa lukemaan. Lapsuudenkodissani ei luettu eikä meillä ollut kirjoja. Tänään järjestelin kirjahyllyäni, jonne laiotin puolen vuoden aikana ostamani kirjat. Onneksi ihmisen lukuharrastus ei ole kiinni rahasta, vaikka mielelläni ostankin kirjoja. Käyn aika ajoin netistä läpi Porin kirjaston kirjahankintoja ja varaan niitä. Vieressämme sijaitsevasta, pienestä sivukirjastosta löytyy kiitettävästi uutuuskirjoja.

Olen ylpeä, että tyttäristäni on tullut kirjojen ystäviä. Heille on luettu jo pienestä pitäen ja kumpikin lainaa ja ostaa mielellään kirjoja.

Sallin yöpöytä näyttää tällaiselta.Olen tänään nauttinut yksinolosta, lukenut kasan vanhoja lehtiä, penkonut papereita ja seikkaillut netissä. Vielä pitäisi imuroida, silittää ja illalla menen saunaan.


Ei kommentteja: