torstai 18. kesäkuuta 2009

soon sitte juhannus


Kävin eilen Tuulikin kanssa Kankaanpään taidekoululla kalligrafikurssin loppunäyttelyssä. Tällaistakin voi tekstaamalla tehdä. Näyttelystä jäi itämään monia asioita. Hienon pytingin Juhantalo sai vaimolleen, tämä kun oli taidekoulun johtajana.
Kankaanpäässä on Kuninkaanlähde. Olen käynyt siellä joskus lapsuudessa ja halusin nähdä paikan. Se oli tyystin pilattu. Vesi oli kirkasta.

Aamulla olin yhdeksän jälkeen Porin torilla siikaa ja perunoita ostamassa. Jälkeenpäin ajattelin, etten markka-aikana olisi maksanut perunakapasta 100 markkaa. Niin eurot sokaisevat. Kyllä vasta maasta nostetut siiklit maistuivat toisilta kuin marketin timot.

Kaupungilla oli yllättävän vähän ihmisiä, vaikka olikin juhannusrojumarkkinat. Asialle löytyi selitys, kun autoilin markettiin, jonne kaikki ajoissa liikkeellä olevat olivat menneet. Kärryt kolisivat ja mukulat huusivat. Kaikilla oli iso kärryllinen ruokaa. Joku näytti latovan hihnalle maidon poikineen ja selitti siinä miehelleen, että lettuja varten.

Kävin koiran kanssa viereisessä kirjastossa palauttamassa kirjat. Läheisellä pihalla pakattiin valtavaa asuntovaunua. Naapurin koiranvihaajamies perheineen meni onneksi mökille, eivät ole tuossa vieressä kiljumassa. Mun ei tartte mennä minnekään! Taidan siivotakin vasta huomenna. Löysin kirjastosta vihdoin kirjan, joka tuntuu vievän mennessään. Se onkin pakko lukea nopeaan, kun laina-aikaa on vain viikko. Tuulikki tulee huomenna jossain vaiheessa. Otamme rennosti ja juomme viiniä rapuilla.

Leppoisaa juhannusta kaikille. Maatkaa mahallanne nurmikolla, niin ette huku.

8 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Ihania kuvia. Tosi erikoisen näköinen metsä. Ihan kuin ulkomailta tai satukirjasta.Leppoisaa Juhannusta!

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa juhannusta! Oli kiva ajatella, että olisitte valmiita kutsumaan luoksenne meikäläisenkin ja olisin mielelläni tullut, mutta 12- ja 9-vuotiaat lapseni eivät ehkä olisi ihan viihtyneet kanssamme ; ) Ninalle ja mulle ei varmaankaan olisi yksi yö riittänyt äitisuhteidemme puimiseen.

Terv. Koirakuumeinen

Niina kirjoitti...

Metsä on kaunis, mutta kaiken keskeltä pilkistää kaksi kaivoa.

Hallatar kirjoitti...

Miekin ostin vanhoja pottuja torilta toissapäivänä. Maksoi markoissa 36 markkaa. Sekin on jo paljon miun mielestäni. Uusia pottuja emme edes haikailleet koska niihin on niin petytty vuosien varrella näihin juhannuksen uusiin perunoihin...

Siikli on miunkin lempipottuni. =)

Anonyymi kirjoitti...

Olen aikoinaan asunut Kankaanpäässä(kin) ja silloin tuli vierailtua pari kertaa Kuninkaanlähteellä. Aika hoitamaton paikka se silloin 70-luvun lopulla oli.
-SatuSanna

Johanna kirjoitti...

Hei!

Olen lueskellut blogiasi jonkin aikaa, mutten muistaakseni kommentoinut. Yhdistävinä tekijöinä se, että olen kärsinyt masennuksesta myös, ja se että olen opettaja (tosin edelleen työelämässä, ts. nyt kesälomalla). Perunoista se, että viljelen niitä itse mökilläni, enkä nuukana muijana yleensä ole ostanut uusia perunoita ollenkaan, ennen kuin oma maa niitä tuottaa. Nyt löytyi kaupasta hintaan 1,98 kg, ja tuli napattua pari pussia. Ihan perunoilta maistuivat. Mukavaa kesänjatkoa Niina:)

t Johanna

Krisse kirjoitti...

..kauniita kuvia...mukavaa kesäkuun melkein viimeistä viikkoa..

Niina kirjoitti...

Johanna. Kiva kun kommentoit!