maanantai 31. elokuuta 2009

muka-lomailua

Odotin kesän köyhien naisten lomaa Harjattulassa Turun Kakskerrassa, joka paljastui heti alkuunsa mummolomaksi. Meidän piti olla siellä koko viime viikko lauantaihin saakka, kestimme Tuutikin kanssa torstaihin. Olisimme lähteneet jo keskiviikkona (jopa tiistaina), mutta torstai-iltapäivänä oli kiertoajelua Turussa oppaan kanssa. Kävimme mm. Pyhän Henrikin ekumeenisessa taidekappelissa Hirvensalossa, josta olen lukenut lehdistä. (Langaton hiiri sanoi sopimuksen irti, enkä saa läppärin hiirellä maalattua tekstiä, joten pahoittelen, etten pysty tekemään linkkejä.)

Viikonloppuna ja tänään olen ahkerasti tehnyt pihatöitä. Raivasin maata rikkaruohoilta ja tein uuden kukkapenkin. Toivon että pystyn pitämään aidan toisella puolella rehottavat nokkoset vastaisuudessa aidan toisella puolella. Tänään siirtelin kukkia paikasta toiseen. Käsittääkseni se on aika tyypillistä toimintaa alan harrastajilla. Ihan koko viikonloppu ei sentään mennnyt puutarhailussa, vaan lauantaina tuli luettua Jo Nesbön paksu dekkari.

Huomenna menen Sastamalaan tutustumaan Tyrvään Pyhän Olavin kirkon uusiin maalauksiin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai, sä pääset tutustumaan Tyrvään kirkon maaluksiin. Sinne munkin on tehnyt mieli.
Liisa

Millan kirjoitti...

Heh, että mua nauratti tuo "tyypillistä toimintaa alan harrastajille" Ilman muuta kasvitkin kaipaavat vaihtelua, vai mistä se nyt johtuukaan :-D

Niina kirjoitti...

Liisa. Onhan olemassa ensi kesä...

Millan. Hyvä pointti.

liskonainen kirjoitti...

mcgyver moittii minua usein siitä että hipelöin kasvejani. sekä sisällä että ulkona.
niille kuulemma riittää ihan hyvin normaalisti uloshengitetty hiilidioksidi. minä olen toista mieltä. kaikki rakkaat kasvit tarvitsevat kukoistaakseen myös hipelöimistä ja hellää höpötystä.

suurin osa niistä tykkää myös paikallismatkailusta. paitsi se pioni.

Niina kirjoitti...

Pioneitakin siirtelin. Sain viime syksynä muutaman pionin, jotka oli nyt aivan pakko siirtää. Tämän jälkeen en koske niihin.