torstai 19. marraskuuta 2009

kukka-ajatuksia
Päästin onneton kompostorini tässä asuntohässäkässä melkein taintumaan. Parin viikon ajan olen herätellyt sitä. Tänään havaitsin, että se toimii, ei kovin hyvin, mutta on kuitenkin plussan puolella.

Keksin että voin marraskuisten päivieni iloksi aloittaa siemenluetteloiden tutkimisen. Kirjastossa lukemassani ruotsalaisessa lehdessä oli kuvia erivärisistä Knautia-sukuun kuuluvista kasveista. Tutkiessani netistä asiaa, paljastui että kyseessä on törmänkukka-nimellä tuntemani kasvi ja sen muunnokset. Sitä kutsutaan myös nimellä Ruusuruoho. Tuo lilanvärinen mulla on jo, mutta aion hankkia muitakin värejä. Kunnon kasvinharrastajat puhuvat latinaa, ehkä minäkin voin aloittaa eksaktin kasvin tuntemuksen.4 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Tuopa oli jännittävä tuttavuus.Mukavan muotoisia palleroita. Pitääkin perehtyä tarkemmin. Minäkin täällä suunnittelen synkkien iltojen iloksi uuden puutarhani istutuksia

Aija kirjoitti...

Latinaa, totta kai! Ja ehkä puutarhatöissäkin olisi hyvä olla kredenssipöytä ;)

Niina kirjoitti...

Jaa mikä?

Rouva Nordman kirjoitti...

Kauniita kukkia! Olisipa jo kevät, vihaan marraskuuta.

Minun peukaloni ei viherrä tippaakaan, mutta istutin tyttöni kanssa vähän narsisseja, tulppaaneja ja krookuksia pihalle. Toivottavasti ne nousevat keväällä!