tiistai 22. syyskuuta 2009

Helsinkii menos

Tekstiä ei sais koskaa alottaa kirjottamalla mää tai olen tms, näin mulle o siis aikoinaa Hyvätin Laura koulus opettanu. Joten alotan tän tällä kommentilla. Enkä mää muutenka ossaa aina sitä oppii nourattaa.

Oon saanu itteni MTKL:n naistyäryhmään. Meil oli eka kokous kesän alus Jyväskyläs ja huamenna on kokous Helsinkis. Enemmän mää tykkään men Hessaan, ko voin samal käyrä kyläilemäs kavereitten luana ja muutenki vähä ihmetel pääkaupunki mennoo ja tul si takas kottii tyytyväisen pikkukaupunkin elämää. Siäl kokoukses me pohritaan tärkeinä mite MTKL vois ottaa naissii enemmän huamioo sen toiminnas ja muuteki naisten asioit täs yhteiskunnas. Mää omalta osaltani halluun erityisesti kiinnittää huamioo yksinhualtajanaisten asemaa, varsinki sellaste jokka on miälenterveydeltään sairaita. Se ko on mul tuttuu. Ko mää sairastuin ni loppu avioliittoki eli koko ajan ko olen ollu yksinhualtaja, olen ollu myäs vaihtelevast sairas. (Niinhä mää aikasemmi kirjotinki.)

Täs samal on si hyvä tilasuus käyrä kattomas Ateneumis Pikasson tairetta. En oo ollenkaa varma piränks mää siit, mut ajattelin kattoo sen näyttelyn niinko yleissivistyksen kannalt, ko kerran oon sil päi ny liikkeel. Sit mul ainaki on asiast joku miälipire.

3 kommenttia:

mm kirjoitti...

Kiva kun kirjoitat tätä täkäläistä kieltä...
Asiakin on vallan mainio!

Saima kirjoitti...

Mulle kans läheinen aihe tuo ja toivon että ääntäsi kuullaan. Itsekin oon taistellut yh:na omien mielenterveysongelmieni kanssa. Mulle on jäänyt siitä paljon syyllisyyttä. Oon kyllä etsinyt ja saanut apua varsinkin myöhemmässä vaiheessa, mutta enemmän olisin tarvinnut silloin kun lapsi oli ihan pieni. Silloin masentuneen äidin läsnäolon puute yms. vaikuttaa eniten lapsen koko tulevaisuuteen.

Arjaanneli kirjoitti...

Pidä mukavaa täällä Hesassa:)
Jos tahot haistella merituulta, käy Kaivarissa Cafe Carusellissa!
Siellä on mahtava terassi merinäköalalla...tuulettuu korvienväli kummasti ja sialu lepää!