lauantai 19. syyskuuta 2009

mihkä mää ny muuttasin?

Mää miätin jatkuvasti asumista. Nyt ko noi likatki on kohta molemmat omillaa, voi olla että mää muutan tästä jonneki. Ei nääs taira rahat riittää täsä asumisee.
Viime kuun lopus, kun oltii siäl Turus, innostuin kovasti Turus asumisest. Kattelin niit kivoja puutalokortteleit ja ajattelin, et kyl mää voisin assuu sellases. Ko mää pääsin kottiin, aloin kattelee netist asuntoi. Jopas Turus oliki kovasti asuntovälittäjii. Meni melkei koko päivä ko kävin niit läpitte. Mut illal jo aattelin, et ei se elämä sen kummosempaa oo Turus ko Poriskaa. Nii mää sit hylkäsin ajatuksen Turus asumisest.
No, eilen tuli postilooraan mun suasikkilukemisto, etuovi.com-lehti. Taas mää kattelin kaikki ilmotukset läpitte ja rengastin miälenkiintoset. Niit oliki aika paljo. Kaks oli erityisen kiinnostavaa. Molemmis oli hinta kohraallaan. Toinen oli kolmio Noormarkus. Mää oon joskus asunu siäl pari vuatta ja tykkäsin kovasti ol siäl, siks mää nytki aattelin et voisin assuu siäl. Sitä paitti Noormarkku tulee osaks Poria vuaren vaihtees. Nii paljo se asunto mua kiinnosti, et ajeltii Tuutiki kans sinne kattomaa sitä ulkoapäin. Se oli sellane 70-luvun rivitaloyhtiö, aika ruma, mutta rauhallisella paikalla. Mää miätiskelin ja Tuutikki sano, et sun pittää ny ajatella asiat. Meinaaks mää ny si muuttaa. Ku ajeltii kotia päin, päätin et en mää ny kuitenkaa viälä muuta, ko Salliki on kotona eikä se kumminkaa tulis mun kans Noormarkkuu.


Nii ja se toinen asunto oli vanha puutalo Ulvilas. Siin oli pönttöuuni ja kaakeliuuni ja keittiössä hella. Panu Kaila sano täs kerran telkkaris, et vanhas talos kannattais assuu ensi vuasi ennenku tekkee siäl mittää. Siin talos oli se ongelma, ettei siäl ollu suihkuu sisäl. Olis tarvinnu talvellaki mennä aamusel pesee tukkaas saunaan. Salli ei varmaa olis suastunu, enkä määkään niin viähyttyny ole ajatuksest.


Niinpä mää jatkan täsä asumista, mut kattelen kyl jatkuvasti myytävänä olevii taloi.

4 kommenttia:

Äijänkäppyrä kirjoitti...

Jos sun on hyvä siälä, oo kuk kotonas. Kunnon pohojaane Lauri Tähkä tuloo sinne kus kuultelet Novaa. Asuu Turuus, mutta ennen mäki turuus.

aija kirjoitti...

Jaa. Että sää rengastit? Mää olisin renkastanu ;)

Ihana kirjoitus, todella nautinnollista lukea tuttua poljentoa.

SusuPetal kirjoitti...

Jos pitäs valit Turun ja Porin välil, niin en mä kyl Porri valitsisi.
Jotta raja!

Niina kirjoitti...

Aija. On nii vaikeeta kirjottaa murretta, ko on tottunu kirjakiälee. Siks pääsee tommosii mokia.

Kuka missäki viihtyy.