torstai 19. helmikuuta 2009

vastuusta

Olin eilen koko päivän mielenterveysyhdistyksen koulutuksessa. Ensin oli hallituksen kokous ja sitten 4½ tuntia koulutusta. Opin monenlaista uutta. Kunnioitukseni yhdistyksemme toiminnanjohtajaa kohtaan kasvoi, kun tajusin kuinka monesta asiasta hänen pitää olla perillä. Hän hoitaa työnsä erittäin hyvin. Jos ei hoitaisi, olisi yhdistyksen toiminta ja talous aikamoisessa sotkussa.

Tänään kirjoittelin pöytäkirjaa puhtaaksi. Olen ehkä hiukan kummallinen, mutta se on minusta mukavaa hommaa, samoin kuin hallitustyöskentely. Koulutuksesta ja kokouksesta jäi pois kaksi jäsentä, toisen piti hoitaa kissaa (näin sanoi jollekin, mulle ettei jaksa istua niin pitkää päivää), toisella taas 30-v lapsi oli sairas. Edelleenkään en ymmärrä, että jos ihminen lähtee vapaaehtoisesti jonnekin hallitusjutuihin, ettei hän hoida niitä asianmukaisesti. Kissanhoitaja kuulemma ilmoitti tänään, ettei enää halua jatkaa hallituksessa, siis eroaa kesken kauden. Minulta ei heru ymmärtämystä moiseen touhuun. Eivätkö ihmiset osaa ajatella, mihin he sitoutuvat kun lähtevät alunperin lähtevät ehdokkaiksi hallituksen jäseniksi ja jos vielä sitten valituiksi. Ihmiset lähtevät liian heppoisin perustein tällaisiin hommiin. Jotta hallitus pystyisi toimimaan hyvin, ihmisten pitäisi olla sitoutuneita sen toimintaan.

Tällä viikolla on olut aivan mahtavat ilmat. Olin päivällä koiran kanssa metsässä. Ihanaa! Nautin talvesta, mutta odotan myös kevättä.

Ei kommentteja: