tiistai 20. tammikuuta 2009

remontteja

Ensin sairastui lasten isä, sitten Saara, sen jälkeen Salli ja nyt minä. Aika tarttuvaista tämän talvinen flunssa. Likat, varsinkin Saara, ovat kovia sairastamaan. Itse en muista, koska olisi ollut tällainen räkätauti. (Luultavasti viime vuonna, muistini on tunnetusti melko lyhyt.) Eilen olin niin väsynyt, etten jaksanut edes ajatella puhelimessa puhumista, vaikka olin tavattoman tylsistynyt omaan seuraani. Onneksi iltapäivän pelasti nelosen ohjelmat ja illalla tv:stä tuli kaikenlaista mielenkiintoista.

Taudista huolimatta kävimme eilen Saaran kanssa katsomassa yhtä kämppää. Hän soitti äsken mulle, että saa sen. Tyttären muutto on siis tosiasia. Asunto oli aika nuhjuinen. Vuokranantaja oli kuulemma luvannut maksaa tapetoinnin ja maalit, jos haluaa tehdä remppaa. Mietiskelen viitsisikö ryhtyä moiseen. Joka tapauksessa kotona tulee remppa, kun laitan Saaran huoneen itselleni. Hän halusi sinne muutama vuosi sitten limenvihreät tapetit. Jostain syystä en itse ole kovin viehättynyt niistä.

Remppaa taitaa tulla muutenkin. Saara huomasi eilen käytävän katossa läikän, joka näyttää siltä, että jostain on vuotanut siihen vettä. Pahkene sentään! Itse tuijottelen ilmeisesti enemmän lattioita, kun en ollut moista huomannut. Onneksi asumme rivitalossa, joten korjaamisen ja maksun hoitaa taloyhtiö. Inhottavaa vaivaa siitä kuitenkin aiheutuu, kun huushollissa ramppaa remonttimiehiä. Toivottavasti seinä ei ole kastunut, tulisi vielä isompi juttu.

Ensi kesänä on tulossa pesuhuoneen kosteusremontti. Siitä ei ole vielä ollut tarkempaa puhetta. Viime elokuussa mitattiin joka asunto ja meillä oli kosteutta suihkun seinissä. Sitäkään en onneksi joudu itse maksamaan. Siitä tuleva vaiva on todella ikävä. Nyt tuli sopivasti paikka, jossa voin käydä suihkussa remontin ajan, siis Saaran luona. :)

3 kommenttia:

tyttism kirjoitti...

Mutta hei, toinen puoli asiasta on se, että sä saat uuden, kivan huoneen jonka voit laittaa mieleiseksesi ja kylppärikin saa uuden ilmeen :) remontti ja muutto kuuluu samaan kastiin: kamalaa sillä hetkellä, mutta lopussa kiitos seisoo.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea lapsellesi ensimmäiseen kotiin!!

Niina kirjoitti...

tyttism. Olet ihan oikeassa. Huonetta olen jo odottanut muutaman vuoden. Vanhasta makuuhuoneestani tulee mulle työhuone. Ihanaa kun vihdoinkin pääsen levittämään kaikki tavarani ympäriinsä eikä aina tarvitse siivota jälkiä samantien, kuten tähän saakka. Voin taas alkaa maalata ja harrastaa kalligrafiaa, ommella nje.